TWIN project zárása...

2015.11.16. útjára indult a két évre szóló kaland és kihívás: TWIN – the wall / Information about Europe "Ablak Európára" Erasmus+ uniós pályázat. A projektet azzal a céllal hívták életre, hogy négy Európai országban megépüljön egy-egy LED-fal, melyek összekapcsolják a négy iskolát, várost és nemzetet. A végeredmény egy okostelefon alkalmazással vezérelhető ledfal. A projekt angol nyelven zajlott és két éves időtartamra szólt. A résztvevő iskolák: Marl – Németországból, Krosno Lengyelországból, Parma - Olaszországból. Magyarországot intézményünk a Zalaegerszegi Széchenyi István Szakgimnázium képviselte.
Az első nemzetközi találkozónak intézményünk adhatott otthont. A találkozón a projekt megvalósításához szükséges műszaki paramétereket határozták meg. A TWIN project második fordulóján 2016. április 3-tól 9-ig diákjaink az olaszországi Parma városában folytatták a Zalaegerszegen megkezdett pályázatot. Műszaki paraméterek pontosítása, alkatrészek beszerzése, megépítésének véglegesítése volt a feladat.
2016. október 3-tól 8-ig a pályázatban részt vevők a lengyelországi Krosno városában folytatták a megkezdett "Ablak Európára" Erasmus+ uniós pályázatot. Az egyhetes program fő célja a megépített LED-falhoz a megfelelő szoftver megtervezése, megírása, összehangolása, beüzemelése volt, amelyet év végéig tesztelhettek a résztvevő ország diákjai. A TWIN projekt negyedik, záró fordulójának 2017.04.02-tól 04.08.-ig Marl városa adott helyet – feladat a projekt értékelése, a megvalósítás során felmerülő pozitív és negatív problémák elemzése, értékelése, projekt továbbfejleszthetősége volt. A hét során a programozási részek összehangolása, a fal és az okos telefonok közti, illetve az egyes országok közti kapcsolat tesztelése volt a fő feladat.
A szalmai programokon kívül számos programon vehettek részt.: megtekinthettek egy szénerőművet, megismerkedhettek annak működésével és az így kapott energia tovább felhasználásával is; Dortmundban az U torony LED függönyével , annak vezérlés technikájával, a híres futball múzeumot is megtekinthették a fiatalok. A csapat élményekkel és szakmai tapasztalatokkal gazdagodva illetve még rájuk váró megoldandó feladatokkal térhetett haza. A falak teljes funkciójának működési tesztje és átadása augusztus elejére várható.
A szakmai munkák mellett a résztvevőknek lehetősége volt mind a négy alkalommal megismerni a fogadó városok szépségeit, az ország kultúráját, ételeit és nem utolsó sorban életre szóló barátságok is kialakultak.
Az elkészített LED fal egy ablakként fog működni, a melyen keresztül diákjaink a többi ország diákjaival iskolaidőben kommunikálhatnak, betekintést nyerhetnek/ünk iskolai eseményekbe, mindennapjaikba, stb. Természetesen a fal egy hatalmas kivetítőként is funkcionálhat. Számos iskolai eseményhez örömmel és boldogan használjuk fel a falban rejlő lehetőségeket. Bízunk benne, hogy ezen TWIN projektnek /vagy hasonló kihívásokkal kecsegtető nemzetközi projektnek/ lesz folytatása.
2017.04.12 07:37
more...

The TWIN III. - Diákjaink Krosno-ban...

A TWIN project harmadik fordulójához érkezett. Október 3-tól 8-ig diákjaink a lengyelországi Krosno városában folytatták a megkezdett "Ablak Európára" Erasmus+ uniós pályázatot. A projektet azzal a céllal hívták életre, hogy négy Európai országban megépüljön egy-egy LED-fal, melyek összekapcsolják a négy iskolát, várost és nemzetet. A magyar delegációt Murányi Norbert (14A), Kerék Kristóf (14A), Németh Péter (14A), Vass Bálint (13A), Marton Imre János (14A), Radó Zoltán (14A), Gángó-Péter Diána tanárnő, valamint Varga István tanár úr alkották.
Az egyhetes program fő célja a megépített LED-falhoz a megfelelő szoftver megtervezése, megírása, összehangolása, beüzemelése volt, amelyet ezen év végéig tesztelnek a résztvevő ország diákjai. A délelőtti fejlesztési feladatokat délutánonként kulturális programok, kirándulások kísérték. Így meglátogattuk a Krosno-i üveggyárat, Solinában tettünk kirándulást, megtekintettük a Beksinski Galériát, Solina gátat, a Nowy Styl automatizált faipari céget. A Projekt záró állomása tavasszal a németországi Marl-ban lesz.
2017.03.21 16:32
more...

The TWIN II. - Diákjaink Pármában

A TWIN project második fordulójához érkezett. Április 3-tól 9-ig diákjaink az olaszországi Parma városában folytatták a Zalaegerszegen megkezdett "Ablak Európára" Erasmus+ uniós pályázatot. A projektet azzal a céllal hívták életre, hogy négy Európai országban megépüljön egy-egy LED-fal, melyek összekapcsolják a négy iskolát, várost és nemzetet. A résztvevő iskolák: Marl - Németországból Krosno Lengyelországból Parma - Olaszországból. Magyarországot intézményünk a Zalaegerszegi Széchenyi István középiskola képviselte. A végeredmény egy okostelefon alkalmazással vezérelhető ledfal lesz. A projekt angol nyelven zajlik és két éves időtartamra szól. A magyar delegációt Murányi Norbert (13A), Kerék Kristóf (13A), Németh Péter (13A), Vass Bálint (12A), Marton Imre János (13A), Lukács Máté (14A), Szabolcsné Séfer Krisztina tanárnő, valamint Könye Attila tanárúr alkották.
Az egyhetes program fő célja a Zalaegerszegen elfogadott hardver koncepció megvalósítása, beüzemelése, tesztelése volt, amely teljes sikerrel zárult. A délelőtti fejlesztési feladatokat délutánonként kulturális programok, kirándulások kísérték. Így meglátogattuk a Parmalat gyárat, egy automata gépsorokat tervező és megvalósító kis manufaktúrát, vonattal elutaztunk a Ligur tenger partján található "Riomaggiore"-ba, valamint "Monterosso"-ba Továbbá meglátogattuk a Parma közelében fekvő - a történelem által - érintetlenül hagyott középkori várakat is.
A Projekt következő állomása októberben a lengyelországi Krosno lesz.
2017.03.21 16:32
more...

TWIN projekt

Tegnapi nappal (2015.11.16.) útjára indult a két évre szóló kaland és kihívás: TWIN – the wall / Information about Europe / Európai uniós pályázat. Az első nemzetközi találkozónak Intézményünk adhatott otthont. A résztvevő városok diákjait és kísérő tanárait első nap Gecse Péter ( Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Alpolgármestere), Szabó Károly ( Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Főigazgatója ), valamint Braun Tünde a ZSZC Széchenyi István Szakközépiskolájának és Szakiskolájának Intézményvezető asszonya köszöntötte. A felszólalók eredményes és hatékony egy hetet kívántak a résztvevőknek a szakmai együttműködéshez. A szakmai munka előtt minden csapat prezentációt mutatott be, melyben ismertették a részvevő iskolákat és a városokat, ahonnan érkeztek. Ezek után következett a szakmai prezentációk sora, amely az egyes országok induló projektötleteit tartalmazta. Ez adta meg a közös alapot a további team-munkához. Délután levezetésként a részvevők kirándultak a Göcsej Falumúzeumban, illetve az Olajipari Múzeumban, mely az ideérkezők számára remek kulturális képet adott tájegységünk múltjáról. Itt Smodicsné Halász Magdolna tanárnő volt segítségükre, aki a projekt nyelvén, angolul ismertette a látottakat. Az ismerkedési napot egy focirangadó zárta a részvevő csapatok közt, melynek iskolánk tornaterme adott otthont. A meccsek remek hangulatban zajlottak, a lebonyolítás Preisinger Sándor és Horváth Ákos vezényletével, körmérkőzések formájában történt. A döntőt az olasz és a német csapat vívta, mely az olaszok győzelmével zárult.


2017.03.21 16:32

more...

TWIN – the wall

Iskolánk a város támogatásával csatlakozott a TWIN – the wall: Ablak Európára Európai uniós pályázathoz, ami nyertes lett.

A fenti projektet azzal a céllal hívták életre, hogy négy Európai országban megépüljön egy-egy LED-fal , melyek összeépítés után összekapcsolják a négy iskolát, várost és nemzetet. A résztvevő iskolák: Marl - Németországból és Krosno Lengyelországból (Zalaegerszeg testvérvárosai), valamint Parma - Olaszországból. Magyarországot intézményünk, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakközépiskolája és Szakiskolája képviseli. A diákok ötletei alapján, az ő munkájukkal készül, a programozástól és vezérléstől az elektrotechnikai megvalósításig. A végeredmény egy okostelefon alkalmazással vezérelhető fal lesz, ami információval szolgál Európáról, a résztvevő országokról, városokról és a tervek szerint videochat lehetőséget biztosít a diákok között.

A projekt angol nyelven zajlik, két éves időtartamra szól, félévente más-más ország ad otthont a közös munkának. Az első partnertalálkozót intézményünk szervezi 2015.11.16. és 2015.11.21. között. Az egyhetes itt tartózkodás alatt a hat fő diákból és két fő koordinátorból álló delegációk a szakmai munkán kívül kulturális, sportprogramokon vesznek részt, megismerkednek városunkkal, megyénk nevezetességeivel és gyárlátogatáson a Flextronics International Kft. –ben tekinthetik meg a projekthez kapcsolódó csúcstechnológiákat.


2017.03.21 16:32


TWIN – the wall

Iskolánk a város támogatásával csatlakozott a TWIN – the wall: Ablak Európára Európai uniós nyertes pályázathoz.

A fenti projektet azzal a céllal hívták életre, hogy négy Európai országban megépüljön egy-egy LED-fal , melyek összeépítés után összekapcsolják a négy iskolát, várost és nemzetet. A résztvevő iskolák: Marl - Németországból és Krosno Lengyel- országból (Zalaegerszeg testvérvárosai), valamint Parma - Olaszországból. Magyarországot intézményünk, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakközépiskolája és Szakiskolája képviseli. A diákok ötletei alapján, az ő munkájukkal készül, a programozástól és vezérléstől az elektrotechnikai megvalósításig. A végeredmény egy okostelefon alkalmazással vezérelhető fal lesz, ami információval szolgál Európáról, a résztvevő országokról, városokról és a tervek szerint videochat lehetőséget biztosít a diákok között.

A projekt angol nyelven zajlik, két éves időtartamra szól, félévente más-más ország ad otthont a közös munkának. Az első partnertalálkozót intézményünk szervezi 2015.11.16. és 2015.11.21. között. Az egyhetes itt tartózkodás alatt a hat fő diákból és két fő koordinátorból álló delegációk a szakmai munkán kívül kulturális, sportprogramokon vesznek részt, megismerkednek városunkkal, megyénk nevezetességeivel és gyárlátogatáson a Flextronics International Kft. –ben tekinthetik meg a projekthez kapcsolódó csúcstechnológiákat.
2017.03.21 16:31